Video från targetträningen

Hej! Filmade en snutt sist jag var i stallet, skitkass film då jag bara hade kameran runt halsen, blir förhoppningsvis lite fler och bättre filmer nu när jag har lånat en actionkamera! Tänkte att jag iallafall laddar upp den här så får ni se lite hur jag jobbar med hästarna.
Target är, som jag skrev tidigare, clickerträning med ett "mål" som dom ska peta på med hoven/mulen eller vad man nu bestämmer. Clooney ska iallafall i videon ta på den svarta tennisbollen med mulen, då får han klick+godis. Han lär sig väldigt snabbt!
 


Jag funderar...

 
Jag fick ett mail nyss att om man inte är nöjd med sin vara har man 30 dagars öppet köp på Elgiganten, trots att man använt produkten! Så, jag funderar att byta in iPaden... Mot en laptop jag kan ha i skolan och så, datorerna vi har där är 1) jättedåliga och 2) man delar dom med massa. Plus att det gick inte så bra att blogga eller ens svara på kommentarer från iPaden som jag trodde, och det vill jag gärna kunna göra lika bra som från hemdatorn, fast jag är borta. Just nu sitter jag till exempel på min gamla laptop istället för på iPaden för det finns inte en enda bildredigeringsapp som funkar OK, haha.
Och med det kommer vi då alltså till en annan fråga, vilken isåfall ska man ta? Den ska vara svinbillig, inte mer än 4000 för då behöver jag inte lägga upp några extrapengar utan kan bara liksom byta. Det enda jag ska göra är att surfa/läsa bloggar, använda Photoshop och skriva dokument och powerpoints typ.
Har kollat på dom här: 1, 2, 3, 4.
 
Bästa tipset får en brownie! (och en länkning woho)


Bästa Clooney! ♥

Idag var min prins sitt rätta jag! ♥ Jag fick tips av Camilla vart det finns stolpar, och så grävde jag fram lite eltråd och knipsare och så delade jag av pojkarnas hage på mitten. Putte fick stå och äta hö och bara ta det lugnt medans jag tränade med Clooney i den andra delen.
Det gick SÅ bra! Vi tränade på target, eller puss som man också kan säga ;) Till det använder jag Camillas targetpinne som består av ett skohorn med en tennisboll fasttejpad, haha! Clooney ska då alltså "pussa" på tennisbollen. Och när han gör det får han klick och godis! Han var koncentrerad och fokuserad på mig, tänkte igenom sina val och förstod vad han skulle göra, så när godiset var slut efter typ 10 minuter så fick det vara bra så. Jag brukar köra med det att vi tränar tills godiset är slut, det är en bra markör, man slutar när det går bra och godiset (som idag bestod av morotsbitar) ligger inte kvar och blir dåligt.
 
När vi hade tränat klart tog jag såklart bort pinnarna och tråden och så satte jag det bara utanför hagen, så finns det där tills nästa gång. Sen i vanlig ordning pysslade jag om dom, borstade, sprejade med myggspray, bromsspray och äppelcidervinäger samt smörjade in dom i ljumskarna med hästsalva (Clooney älskar när jag gör det så han bruka lyfta upp benet som en hund för han tycker det är så skönt, haha!) ♥