Hästkläder på Gina!

Gina har börjat sälja kläder från en Grand Prix-kollektion. Roligt, tycker jag! Himla fina (och dyra) och med en sån outfit ser man ut som en toppryttare ;) Tror dock jag inte skulle passa i det haha!
Länken har ni hääääär!


Sadelgjordar

Tyra (tyrashastar.se) har ju fått rätt mycket uppmärksamhet efter hennes inlägg om nosgrimmor och Dyóns nya träns och allt vad det var. Så då skrev hon ett inlägg som jag ska visa lite av här;
 

Ofta på bloggen så upplever jag att det är väldigt mycket fokus på EN sak och då glömmer man bort allt annat. Det är så svart eller vitt. Till exempel. ALLA tycker det är otroligt konstigt med att man rider med dubbla nosgrimmor som ändå sitter VÄLDIGT löst inspänt om man te x jämför med en sadelgjord. Det är många debatter hit och dit om hur hästens skelett är uppbyggt, företagen slåss om att sälja nya träns för JUST det här tränset trycker inte lika mycket just där på känsliga ställen bla bla blabla.

Så, varför är det INGEN av er som reagerar över sadelgjordarna som är så hårt indragna? Jag har ALDRIG fått en enda kommentar om det, och nu snackar vi och debatterar om hästens anatomi? Tänk på att ryttaren ofta tar i allt vad man har för att spänna gjorden..åh kom igen bara ett hål till….? Jag anser att det bara finns EN bra magplatta idag, och det är den franska gjorden som är elastisk och som man inte behöver spänna åt allt vad man har.

Men ni som har tunna tyggjordar, hur tror ni det känns för hästen? Nu kanske det är så att ALLA ni tycker det är plågeri med Dyons nosgrimma rider själva med den franska gjorden? Eller? För gör ni inte det- då tycker jag ni bör ta en funderare på hur ni använder andra saker på era hästar? Täpper man inte igen hela magen, andning, matsmältning, trycker ihop muskler och vävnader när man drar en tyggjord över hästens mage ALLT vad man har? En sådan sadelgjord kan inte ge speciellt jämt tryck på deras känsliga sidor på magen???

Jag skriver inte det här inlägget för att provocera, utan för att få er läsare att tänka outside the box. Zooma ut och se helheten.

 

Och jag känner bara; shit! Jag och Tyra har olika inriktning, olika tänk, olika åldrar, hästar, erfarenheter och resurser. Men hon (och många andra) har en möjlighet att kritisera, att tänka; ska det verkligen vara såhär? Är det rätt? Är det verkligen snällt mot hästen?
Har faktiskt inte funderat så mycket på det här med sadelgjordar. Sen är jag lite av en vekling så dels kan jag inte dra åt suuuperhårt, men ska man verkligen behöva det? Nej, ett inköp som jag nu känner att det verkligen behövs är en resårgjord!
 


gamlingen

Såhär söt är Polly när man har hennes fotboll eller äggkartong i handen samtidigt som man fotar.
 I människoår är hon typ 70 år men ärligt talat, ser hon ut som en 70-åring? Hon är som en valp! Lilla gumman ♥