Klicka in hästen

Jag fick en kommentar igår angående klickerträning, och det kanske är fler som undrar så jag tar och svarar i ett inlägg!
 

Svar; Nej, det tar inte lång tid alls! Hästar lär sig väldigt snabbt ens rutiner! Så när man ska börja klickerträna sin häst är det väldigt smart att som första träning lära hästen att den ska stå still med huvudet framåt, avslappnat. Det är väldigt lätt att lära in och är samtidigt som ett slags "friendly game" som i NH.
Då gör man helt enkelt så att man t.ex ställer sig vid hästens bog, hästen känner såklart att man har godis och kommer nosa, leta och sådär men när det slutar och vänder bort huvudet så klickar man! Sen får den godis. Gör så i typ 5-10 minuter sen kan lektionen vara slut där. Detta kan man såklart göra vars man vill, i hagen, på ridplan, i stallet :)

Som godis använder jag.. vad som finns tillhanda haha. Vad hästen föredrar helt enkelt. Med Clooney blir det oftast morötter, eller kraftfoder. Eftersom Clooney är tre år och växer så funkar det även som tillskott. :)
Postat av: Evelina Kholod

du kan kopiera texten! den är så bra!

2014-08-06 @ 10:48:07 / http://imevelina.webblogg.se/
Postat av: Alvis

Hej! Vilken jättesöt och läsvärd blogg du har, Verkligen! :)

Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? SE DEN GÄRNA!!

Ha en bra dag, Kram! ^^

2014-08-06 @ 11:04:25 / http://PeaceOfLove.bloggplatsen.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Haha, jag har inga vänner som rider. Den enda jag vet som rider är min bror. Man kan tro att han är gift med alla hästar. Han har alltid älskat hästar. Men han bror i Göteborg. Men om han flyttar till Värmland så kanske jag kan rida hans häst! :)

2014-08-06 @ 13:25:11 / http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Emma

SV: Hon är riktigt mysig. :)

fin blogg du har

2014-08-06 @ 15:40:01 / http://srcryttarna.se
Postat av: Katarina

Varför klickar du när den vänder bort huvudet? :)

Svar: För då lär han sig att tiggning INTE ger godis :)
Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

2014-08-06 @ 20:16:15 / http://saganomensaga.blogg.se/
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

sv: Nej, snarare så att man kan bo överallt i hela Sverige! Så var man är bor har man året om tillgång till alla fyra årstider :) Här i Jokkmokk hade varit perfekt att bo i om man gjorde så, sommar och vår i stan och på alla stränder och ängar och sjöar, skog omringar en med svamp och bär och vackra färger eftersom det är höst där, utförsåkning och längdskidåkning finns om man går en kvart och fjällen finns bara en timme bort. HUR UNDERBART!????

2014-08-06 @ 20:38:29 / http://lorissalovebomb.se
Postat av: Denise

Så bra förklarat! :)

2014-08-07 @ 11:57:57 / http://flingans.nu
Postat av: Malena

Blev jätteintresserad av att testa klickerträning på min häst tack vare din blogg. Köpte mig en klicker häromdagen och ska börja träna idag. Wohooo! :D

Svar: Men gud var roligt att höra! Vad kul att jag har inspirerat dig till att börja! Det är så himla lätt att göra, och hästarna blir så motiverade :) Du får gärna skriva på min blogg om du behöver hjälp så svarar jag direkt <3
Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

2014-08-08 @ 12:48:44 / http://pepsies.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: