natural horsemanship

 
Idag kom Sanna Hänninen till oss - äntligen! Det var en väldigt givande träning, som vanligt!
Vi började med Vippan och körde de tre första övningarna, backa hästen, promenera med hästen och bakdelsvändningar (korsa bakbenen). Hon var lite tjurig i början men det gav med sig ganska snabbt och Gerd kunde jobba med henne själv sen. När vi senare kom in i stallet var hon heelt slut och stod och gäspade och tuggade och var supersöt :)
 
Sen var det min tur med Clooney, och det var ett jobb kan jag säga! Han är väldigt dominant vilket gjorde att han sa ifrån när jag skulle backa honom. Det tog därför ett tag innan han kunde acceptera att jag tog den dominanta positionen. Dock var han superduktig när jag promenerade honom och vi ville att han skulle gå typ 2 meter bakom mig, och efter ett tag då stannade han faktiskt exaaakt när jag stannade! Han brukar annars liksom gå fram till mig och vara i mitt "space" men jag vill ju såklart ha mitt egna personliga utrymme också :) När vi sedan skulle flytta framdelen på honom gick det inte superbra i början, han sa åt ganska ordentligt och Sanna fick ta honom ett tag, innan han förstod att han bara skulle flytta på sig och stå still. När han gjorde det första gången förstod han sen och då kunde jag göra det också :)

Nu har vi massa saker vi kan öva på tillsammans, superkul! <3
Postat av: Julia Forsbacka

Åh vad roligt det låter! NH kurser är så roligt :)

2014-10-05 @ 20:10:47 / http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: ami

vad är nh träing? :o

Svar: Det kanske är svårt för en icke-hästmänniska att veta, ja! :D Natural horsemanship är typ "läran om hästens natur, instinkter och flockbeteende", och man använder det för att träna hästen så att hästen förstår bäst. Basically ;)
Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

2014-10-05 @ 21:03:49 / http://twofaced.se/
Postat av: Hedda

Åh vad underbart att komma igång så! Skulle också vilja ta ut en NH-tränare, har fått så sjukt dålig inspiration på sistone..:(

2014-10-05 @ 23:40:20 / http://theartsofriding.blogg.se/
Postat av: Klara Forsström

sv: Forskning visar på att hästar inte är dominanta eller underlägsna av sig så jag tror bara på att det vi kallar dominans är hästar som är ouppfostrade/inte vet hur dom ska bete sig :)

2014-10-09 @ 21:32:36 / http://skogsmullen.horseworld.se
Postat av: Lovisa Magnusson

Va kul :D

2014-10-16 @ 20:33:52 / http://lovisamagnusson.horseworld.se/
Postat av: linah

du har så fina bilder i din blogg:D!

2014-10-20 @ 19:44:19 / http://afroeve.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: